Back to All Events

VÄDEROBSERVATÖR MED PLACERING I KATTERJÅKK

SMHI

Read more and apply here by January 20th!

GÅR DU MED HUVUDET BLAND MOLNEN? DÅ KANSKE DU ÄR VÅR NYA VÄDEROBSERVATÖR! EN UPPGIFT SOM KRÄVER FJÄLLVANA, NOGGRANNHET OCH SAMARBETSFÖRMÅGA.

Väderstationen i Katterjåkk är en av SMHIs tre bemannade väderstationer i Sverige. Observationer utförs var tredje timma, fem gånger per dygn, årets alla dagar, mellan kl. 07:00 på morgonen till kl. 19:00 på kvällen. Varje observationstillfälle innebär en arbetsinsats på ca 1 timme. Uppgifterna består dels av att läsa av vissa instrument, bedöma sikt, moln och typ av väder samt sammanställa detta i telegramform och sända in till SMHI via dator. Arbetet är upplagt så att du under en veckas tid tar hand om samtliga observationer och att du sedan är arbetsfri en vecka.

I Katterjåkk finns även en automatisk väderstation och du ansvarar också för tillsyn av den. I uppdraget ingår också tillfälliga uppdrag, exempelvis snödensitetsobservationer och jämförande nederbördsobservationer.

Du delar uppdraget med ytterligare en observatör vid mätstationen och arbetar enligt ett fastställt schema.

Tjänsten gäller tillsvidare och är en deltidstjänst och omfattar 43,75% av en heltidstjänst.

Placeringsort är Katterjåkk i Kiruna kommun med tillträde den 1:e mars 2019.

Din profil

Gymnasiekompetens och utbildning eller erfarenhet inom väderobservationer är meriterande. Du talar och skriver svenska bra. Du är van att arbeta med dator och har en teknisk grundförståelse.

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas och trivas med uppdraget. Viktigast är att du är noggrann och har ett intresse för väder och klimat. Att du är flexibel och har lätt att samarbeta är en förutsättning eftersom du delar uppdraget med en annan väderobservatör vid mätstationen. Stationens speciella läge gör att erfarenhet av arbete och vistelse i fjällmiljö är betydelsefullt. Kanske bor du redan i närheten av stationen eller har lokalanknytning till Katterjåkk. I annat fall innebär uppdraget flytt till en vacker fjällmiljö.                                                                                                                              

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna rekryterande chef Eva Strandberg eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare för SACO är Åsa Högblom, och för ST Maud Goltsis. Samtliga kan nås på telefon 011-495 8000 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, men inte senare än 2019-01-20.

Earlier Event: January 20
Project Manager
Later Event: January 25
Research Engineer