Back to All Events

SYSTEMUTVECKLARE

SMHI

SYSTEMUTVECKLARE

Read more and apply here by February 10th! SMHI Position

Kreativ fullstack systemutvecklare till SMHIs affärsverkssamhet

Brinner du för att skapa nya tjänster med stor nytta för kund? Är du kreativ och gillar att vara med från idé till färdig produkt? Vi söker nu en till två fullstack systemutvecklare till vår utvecklingsenhet inom SMHIs affärsverksamhet.

Affärsverksamheten vänder sig till kunder inom flera marknadsområden såsom energi, entreprenad, samhällsbyggnad, sjöfart och media. Våra produkter bygger på förädling och visualisering av väder-, vatten-, luft- och klimatdata, som kan utgöra en grund för olika typer av verksamhetsbeslut.

Som systemutvecklare kommer du att ingå i ett utvecklingsteam, där vi arbetar med agila metoder. Det dagliga arbetet i teamet innehåller nyutveckling i både mindre uppdrag och större projekt över tid, samt buggfix och underhåll. Teamet producerar allt från kostnadseffektiva kundanpassade mobilappar, webbtjänster som presenterar stora datamängder, till innovativa Internet of Things (IoT) lösningar. Tillsammans tar ni ansvar för, där egna idéer välkomnas. Initialt kommer en av er att arbeta i ett spännande luftmiljöprojekt, läs mer här https://www.smhi.se/professionella-tjanster/professionella-tjanster/luftkvalitet

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning inom IT eller med kompetens som bedöms likvärdig. Rollen kräver goda kunskaper i JavaScript, React, Python, Java och Node.js.

Det är meriterande om du har kunskap i:  
- PostgreSQL och andra relationsdatabaser
- Webbkartor, GIS 
- *nix, gärna Linux
- Docker 
- Django
- UX- och interaktionsdesign
- Test och testmetodik

SMHI

VETENSKAPSPROGRAMMERARE

Read more and apply here by January 22nd!

Vi söker dig som vill bli en del av ett av våra multikompetenta team, där vi skapar framtidens modell- och produktionssystem inom våra olika discipliner. Vill du vara med och bidra med dina kunskaper?

I det här jobbet blir du en del av ett team där forskare, vetenskapsprogrammerare IT-specialister och medarbetare i prognosproduktion. Teamet jobbar tätt ihop och de olika kompetenserna skapar en kreativ och lärande miljö. Vi jobbar i Linuxmiljö med stora datamängder, höga krav på tillgänglighet och stor frihet i val av verktyg.

SMHIs enhet Su, utveckling och förvaltning, ansvarar för SMHIs operationella modeller och andra system inom meteorologi, oceanografi, hydrologi, satellit och radar. För beräkningar använder vi allt från PC-maskiner till Linux-kluster på superdatorcentret NSC i Linköping. Resultaten av beräkningarna används bland annat inom SMHIs prognos- och varningsverksamhet.

SMHI ska svara upp mot samhällets och omvärldens krav på rationell och snabb tillgång till våra data och erbjuda tjänster på ett sätt där medborgaren står i centrum.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Norrköping.

Din profil

Vi söker dig som har ett stort intresse för systemutveckling. Du är naturvetare, civilingenjör eller motsvarande. Kunskap inom av programmering är ett krav och erfarenhet av Python, Fortran, Linux shell script, Java samt Machine learning är meriterande. Vidare premieras erfarenhet av arbete med meterologiska modeller och dataformatet grib. Vi värdesätter även om du har erfarenhet av att jobba i team som följer agila metoder och Lean.

Vi förväntar oss att du är resultatinriktad och har framåtanda. Du bör vara självständig, noggrann, strukturerad och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Arbetet innebär mycket samarbete med många kontakter både inom SMHI och internationellt. Detta ställer krav på god samarbetsförmåga och förmågan att sätta kundens behov i fokus.

Tjänsten kan innebära resor både inom och utanför Sverige.

Kontaktpersoner

Mikael Magnusson

Gruppchef

011-4958167

mikael.magnusson@smhi.se